لیست اختراعات مرتضی کاشانی نژاد
در اين اختراع با توجه به اهميت شير شتر و ويژگي هاي عملكردي و غذايي خاص پروتئين هاي آن و همچنين با توجه به فساد پذيري شير شتر و لزوم فراوري سريع، اجزاء مفيد به ويژه پروتئين آن استخراج و پس از مخلوط با منيزيم، نشاسته ذرت و طعم دهنده به قرص تبديل شد كه ميتواند جهت مصرف مستقيم و يا حتي به عنوان جزئي از فرمولاسيون انواع مواد غذايي به كار رود. در اين اختراع، كنسانتره پروتئين شير شتر توسط فرآيند اولترافيلتراسيون، ديافيلتراسيون (رقيق سازي با آب و سپس اولترافيلتراسيون مجدد) و سپس خشك كردن توسط اسپري دراير توليد و شرايط ان بهينه شد. همچنين با بررسي، شناخت و كنترل مهمترين پارامترهاي فرايند خشك كردن پاششي، خصوصيات فيزيكوشيميايي و عملكردي كنسانتره پروتئين شير شتر كنترل و بهبود داده شد و دانش فني توليد اين نيز محصول ارائه شد. كنسانتره پروتئين شير شتر پس از مخلوط با منيزيم، نشاسته ذرت و طعم دهنده توت فرنگي به روش گرانوله كردن خشك تبديل به قرص گرديد تا سبب ايجاد تنوع در عرصه قرص ها و مكمل هاي تغذيه اي به ويژه براي ورزشكاران شده و با توجه به به كارگيري منيزيم در فرمولاسيون قرص به همراه يك طعم دهنده مناسب از جمله طعم توت فرنگي، يك قرص فراسودمند با خصوصيات حسي و تغذيه اي مقبول و كيفيت بالا را به صنعت و جامعه معرفي ميكند.
در اين اختراع، با توجه به لزوم استفاده از عصاره هاي گياهي به دليل تغيير رژيم برخي مصرف كنندگان به مصرف مواد غذايي گياهي و همچنين اثر سلامتي بخش و همچنين قيمت پايين آنها، عصاره آويشن استخراج و پس از ريزپوشاني به نان قالبي اضافه شد. بدين منظور پس از استخراج عصاره آويشن، ميكروكپسولاسيون آن با خشك كردن پاششي و به كمك حامل مالتودكسترين با نسبت برابر (در نسبت 10% w/v عصاره) در دو دماي فرايند 120 و 150درجه انجام شد. سپس افزودن پودر ميكروكپسوله شده اپتيمم در نسبت هاي مختلف (1%، 2%، 3% و 5%) به نان قالبي و بررسي ويژگي هاي فيزيكي شيميايي و حسي نان حاصل مي باشد. ارزيابي ويژگي هاي فيزيكي شيميايي پودرها از قبيل (بازده توليد، محتواي رطوبتي، آب فعال، حلاليت (%)،قابليت جذب اب (Sec)، دانسيته توده و ضربه(g/mL)، محتواي فنلي كل (TPC (mgGAE/g)) و مهار راديكال آزاد DPPH) نشان دهنده تاثير نوع حامل و دماي فرايند بر ويژگي هاي پودرها بود. ميكروكپسوله مالتودكسترين (150 درجه سانتيگراد) داراي بازده توليد، بازده كپسولاسيون، فعاليت مهار راديكال DPPH مناسبي بود. ميكروكپسولاسيون عصاره آويشن باعث حفظ بهتر تركيبات فنلي و فعاليت آنتي اكسيداني در نان نسبت به عصاره خالص آزاد در نان شد. نتايج اين اختراع را مي توان براي توليد ديگر فرمولاسيون هاي غذايي و رژيمي فراسودمند نيز به كار برد.
با توجه به اينكه جلبك اسپرولينا به عنوان منبعي براي توليد پپتيدهاي زيست فعال (با ويژگي هاي آنتي اكسيداني، آنتي باكتريالي، آنتي ويروسي و ضد سرطاني مي باشد و همچنين با در نظر گرفتن ويژگي هاي سلامتي بخش و اثرات مثبت فيزيولوژيكي پپتيدهاي اين جلبك، در اين اختراع از اين تركيبات براي غني سازي و فرمولاسيون نان استفاده شد. لذا از انجايي كه ناپايداري فيزيكوشيميايي، بيولوژيكي و تلخي از مهمترين چالش هاي محدودكننده ماندگاري و كاربرد مستقيم پپتيدهاي زيست فعال در توليد غذاهاي فراسودمند هستند لذا در اين اختراع، اصلاح ساختاري و بهبود ويژگي هاي عملكردي (حلاليت، امولسيون كنندگي، كف كنندگي، ظرفيت حفظ آب و روغن) پروتئين اسپيرولينا توسط آلكالاز (30-180 min) انجام شد. سپس، پايدارسازي پپتيد با حامل هاي مالتودكسترين ، آلژينات و پكتين با فرآيند خشك كردن پاششي انجام شد. نهايتا، پپتيد كپسوله شده براي غني سازي نان قالبي به كار رفت. بررسي ويژگي هاي فيزيكوشيميايي (مقدار رطوبت، فعاليت آبي و حجم مخصوص)، بافتي (تخلخل)، شاخص ها و هيستوگرام رنگي (پوسته و مغز)، فعاليت آنتي اكسيداني (مهار راديكالهاي DPPH و ABTS)، و آناليز حسي حاكي از پايداري بيولوژيكي، پوشاندن تلخي و امكان توليد نان فراسودمند بود. نتايج اين اختراع را مي توان براي توليد ديگر فرمولاسيون هاي غذايي و رژيمي فراسودمند نيز به كار برد
موارد یافت شده: 4